Capturarea în condiții de siguranță a lupului, o nouă acțiune de succes a echipajului DMPA

Ieri, 6.11.2016, în jurul orelor 19., Asociația Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor, a fost alertată de către autoritățile Comunei Bran, cu privire la apariția unui lup, într-o gospodărie din satul Șimon. Lupul cobora din pădure de aproximativ 3 zile în fiecare seară, intrând în aceeași gospodărie.

Echipajul asociației coordonat de către Directorul Flavius Bărbulescu, având inclusiv medic veterinar, s-a deplasat la fața locului, și după aproximativ o jumătate de oră de pândă, la apariția lupului în curtea respectivă acesta a fost tranchilizat. A urmat o acțiune de căutare a animalului pe timp de noapte, în mediu silvatic, cu un grad ridicat de risc, iar după aproximativ trei sferturi de oră, acesta a fost localizat și transportat în siguranță la rezervația de urși aparținând Asociației Milioane de Prieteni din Zărnești. La această acțiune au participat reprezentanți ai Primăriei Comunei Bran, Poliției Locale Bran, Poliției Naționale, Jandarmeriei și ai  Ocolului Silvic.

Dând dovadă de profesionalism, echipajul Asociației Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor a încheiat cu succes și această acțiune.

Filmul întregii acțiuni poate fi urmărit aici.